American Medical Response

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

AMR_logo

Business: Emergency Response

 

Case: AMR heeft een groot aantal locaties, waarvan meerdere afgelegen liggen. Uiteraard moet een ambulance 24 uur per dag, 365 dagen per jaar inzetbaar zijn. Ze worden vaak gebruikt op hoge snelheden, moet veel manoeuvreren en wordt blootgesteld aan zware condities. Omdat ambulances  crash sites betreden waar vaak puin ligt, zijn de banden een belangrijk aandachtspunt. Een ambulance mag geen lekke band of zelfs klapband krijgen.

 

AMR heeft ervaren dat bij ambulances die weer terug komen op de basis vaak de binnenste band veel onderspanning heeft. Normaal gesproken rijdt een ambulance met standaard druk voor alle 6 de banden, maar vaak hebben de banden tot wel 30% onderspanning. Naast het feit dat dit slecht is voor de verkeersveiligheid, stijgt ook de brandstofconsumptie, de bandenslijtage en de CO2-uitstoot.

 

Om het probleem te tackelen en de fleet manager te helpen, heeft AMR de P-Eye gekozen als slimme tool om de bandenspanning te controleren. De lage investering en de eenvoudige installatie waren doorslaggevend bij de beslissing om de P-Eyes aan te schaffen.

 

Klant aan het woord:  

Joaquin Graham, Operations Manager AMR New Mexico: “Ik ben positief verrast door de effectiviteit en gebruiksgemak van de P-Eye. Onze mensen zijn blij met de sensoren. Het geeft ze een veilig gevoel als ze de wagen instappen. Als zij gelukkig zijn, ben ik het ook. Het bespaart ons bovendien tegelijkertijd nog geld voor benzine en banden ook."