Combilo monitort continu bandenspanning met P-Eye en pakt hiermee CO2-uitstoot aan

08 januari 2014

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

combiloHet wagenpark van Internationaal opererende import- en exportorganisatie Combilo B.V. uit Waddinxveen is, in het kader van het project 'Bandenspanning' van Rijkswaterstaat, volledig uitgerust met de P-Eye bandenspanningsensoren van T Comm Tracking & Tracing. De wagens van Combilo rijden voortaan met P-Eyes, die ervoor zorgen dat de wagens met de juiste bandenspanning rijden. Combilo verbruikt hierdoor minder brandstof en dringt hiermee een aanzienlijk deel van haar CO2-uitstoot terug.  

 

DSC03069Rijkswaterstaat organiseerde eind 2011 de prijsvraag Bandenspanning voor de transportbranche om het rijden met de juiste bandenspanning te stimuleren. Het doel van de prijsvraag Bandenspanning is om het aantal bandenpechgevallen bij vrachtauto’s op de rijkswegen in 2013 te verminderen met 25 procent om zo de veiligheid en doorstroming op de rijkswegen te bevorderen. De P-Eye is één van de winnaars van de prijsvraag, waardoor nieuwe gebruikers van de P-Eye in aanmerking komen voor een stimuleringsbijdrage.  

 

P-Eye zorgt voor de juiste bandenspanning op de trucks en vergroot hiermee de verkeersveiligheid. P-Eye is een bandenspanningsensor die op het bestaande ventiel gemonteerd wordt. In de P-Eye zit een LED-lampje dat gaat knipperen als de bandenspanning onder de vooraf ingestelde alarmwaarde komt. De P-Eye geeft in één oogopslag weer of een band de juiste spanning heeft, waardoor het wagenpark vele malen efficiënter te controleren is.

 

Over Combilo B.V.

Combilo levert wereldwijd aan meer dan 350 klanten in 20 landen in de retail-, discount-, foodservice en groothandel. Het hele jaar door wordt er een breed assortiment van hoogwaardig groente en fruit geleverd. Duurzame productiemethoden en kwaliteitsbewust te werk gaan, zijn belangrijke kernwaarden voor Combilo. Ook op het gebied van transport kijkt Combilo vooruit door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

 

 

'Combilo uitgerust met P-Eye' - Nieuwsblad Transport (02-2012)