P-Eye Heavy version

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

P-Eye is een gepatenteerde oplossing voor continue bandendrukcontrole. De P-Eye wordt geleverd met een vooraf ingestelde alarmdruk. Indien de ideale bandendruk van de band bijvoorbeeld 9 Bar is, dan is de alarmdruk van de P-Eye ingesteld op ca. 8,5 Bar. Vervolgens draait men de ventieldop van het ventiel en bevestigt men de P-Eye. Door de plaatsing van de P-Eye wordt het ventiel geopend en heeft de P-Eye dezelfde druk als in de band. Wanneer de bandendruk onder de vooraf ingestelde alarmdruk komt, geeft de drukschakelaar een signaal naar een LED lampje wat vervolgens gaat knipperen.

 

De chauffeur of wagenparkbeheerder kan op deze manier eenvoudig constateren dat de bandendruk beneden de vooraf ingestelde waarden is gedaald. De P-Eye kan eenvoudig worden verwijderd waardoor de band weer op spanning kan worden gebracht. Zodra de band weer op spanning is kan de P-Eye ook weer worden gemonteerd. Als de band de juiste spanning heeft, is het LED lampje uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De P-Eye werkt door middel van een mechanische schakelaar. De schakelaar wordt bediend door een balg. Als er druk op de P-Eye wordt gezet, zal de balg bol gaan staan. Als de druk zakt zal de balg vlak gaan staan. De schakelaar maakt nu contact met het oppervlak. Er ontstaat nu een gesloten circuit en de LED zal gaan knipperen.

 

werking P-Eye