Doelmatige bandendrukcontrole is onderdeel van veiligheidspakket Volvo Safety Trucks

21 maart 2010

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

T Comm Tracking and Tracing voorziet Volvo Safety Trucks van P-Eyes

 

Vanaf deze week zijn er speciale Volvo Safety Trucks te vinden bij alle Volvo Trucks-dealers in Nederland. De Volvo Safety Trucks staan in het teken van het thema 'veiligheid' en zijn toepasselijk uitgevoerd in gele signaalkleur met testdummies. Alle Volvo Safety Trucks zijn door T Comm Tracking and Tracing voorzien van P-Eye bandenspanningssensoren.

 

P-Eye zorgt voor de juiste bandenspanning op de trucks en vergroot hiermee de verkeersveiligheid.
P-Eye is een bandenspanningssensor dat het ventieldopje van een band vervangt. In de P-Eye zit een LED-lampje dat gaat knipperen als de bandenspanning onder de vooraf ingestelde alarmwaarde komt. De P-Eye geeft in één oogopslag weer of een band de juiste spanning heeft, waardoor het wagenpark vele malen efficiënter te controleren is.

 

Chris de Vos, parts manager bij Volvo Truck Nederland legt uit: "De juiste bandenspanning op trucks is uiterst belangrijk, want dit verhoogt de verkeersveiligheid aanzienlijk. Bovendien vermindert met een juiste druk de bandenslijtage, wordt tot 7% brandstof bespaard en wordt de uitstoot van CO2 verlaagd. Dit sluit uitstekend aan op de kernwaarden van Volvo Trucks: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. P-Eye biedt precies datgene wat wij zoeken voor onze Volvo-trucks."