Van Lier – Van der Lans B.V. pakt CO2-uitstoot aan

07 april 2011

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

Afvalbedrijf Van Lier – Van der Lans uit Poeldijk rust haar volledige wagenpark uit met P-Eye bandenspanningssensoren. De opvallend blauwe wagens rijden voortaan rond met P-Eyes op de banden die ervoor zorgen dat de wagens met de juiste bandenspanning rijden. Door met de juiste bandenspanning te rijden, dringt Van Lier – Van der Lans haar CO2-uitstoot terug.

 

Van Lier – Van der Lans is gespecialiseerd in afvalinzameling en de verhuur van afval- en rolcontainers. Op dit moment is Van Lier – Van der Lans het snelst groeiende afvalbedrijf van Nederland.  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijke kernwaarde bij Van Lier – Van der Lans. Met P-Eye op de banden rijdt het blauwe wagenpark altijd met de juiste bandenspanning rond, waardoor brandstof en de daarbij behorende CO2-uitstoot bespaard wordt.

 

P-Eye is een bandenspanningssensor die op het bestaande ventiel gemonteerd wordt. In de P-Eye zit een LED-lampje dat gaat knipperen als de bandenspanning onder de vooraf ingestelde alarmwaarde komt. De P-Eye geeft in één oogopslag weer of een band de juiste spanning heeft, waardoor het wagenpark vele malen efficiënter te controleren is.

 Van-Lier----Van-der-Lans_web

‘Wij vinden het erg belangrijk om het milieu zo min mogelijk te belasten. Door P-Eye rijden we altijd met de juiste bandenspanning, besparen we brandstof en de daarbij behorende CO2-uitstoot’, aldus Lex van der Lans, één van de eigenaars van Van lier – Van der Lans. ‘Wij streven ernaar iedere klant tevreden te maken en te houden. Wij kunnen het ons daarom niet veroorloven veel tijd te verliezen door lekke banden of een klapband. Ons credo luidt: "Vandaag besteld, is morgen geleverd" en dus moet ons materiaal in orde zijn. De juiste bandenspanning op onze wagens is daarom erg belangrijk en de P-Eye is daarvoor het ideale middel.’