Volvo Trucks

Let op: opent in een nieuw venster Afdrukken

logo_volvo 

P-Eye bandenspanningssensoren onderdeel van veiligheidspakket Volvo Safety Trucks

 

Vanaf januari zijn er speciale Volvo Safety Trucks te vinden bij alle Volvo Trucks-dealers in Nederland. De Volvo Safety Trucks staan in het teken van het thema ‘veiligheid’ en zijn toepasselijk uitgevoerd in gele signaalkleur met testdummies. Alle Volvo Safety Trucks zijn door T Comm Tracking and Tracing voorzien van P-Eye bandenspanningssensoren. P-Eye zorgt voor de juiste bandenspanning op de trucks en vergroot hiermee de verkeersveiligheid.

 

Chris de Vos, parts manager bij Volvo Truck Nederland legt uit: "De juiste bandenspanning op trucks is uiterst belangrijk, want dit verhoogt de verkeersveiligheid aanzienlijk. Bovendien vermindert met een juiste druk de bandenslijtage, wordt tot 7% brandstof bespaard en wordt de uitstoot van CO2 verlaagd. Dit sluit uitstekend aan op de kernwaarden van Volvo Trucks: kwaliteit, veiligheid en zorg voor het milieu. Het P-Eye systeem biedt precies datgene wat wij zoeken voor onze Volvo-trucks."

 

P-Eye is een bandenspanningssensor dat het ventieldopje van een band vervangt. In de P-Eye zit een LED-lampje dat gaat knipperen als de bandenspanning onder de vooraf ingestelde alarmwaarde komt. De P-Eye geeft in één oogopslag weer of een band de juiste spanning heeft, waardoor het wagenpark vele malen efficiënter te controleren is.